Ostviks och Östanbäcks byaförening

Ostviks och Östanbäcks gemensamma byaförening bildades vid årsmötet 2013. Före det hade byarna var sin byaförening. När föreningarna i flera år samarbetat, blev det till slut ett gemensamt beslut att förenkla administrationen och bli en enda förening.

Idag ansvarar byaföreningen för denna hemsida, och för driften av Byahuset och badplatserna vid sjön Brännträsket mitt i Ostvik samt havsbaden Skatan i Östanbäck och Gullsand i Söderbodan. Byaföreningen ordnar också olika aktiviteter för byborna, varav flera i Byahuset. Av tradition ordnar byaföreningen julcafé, midsommarfirande, surströmmingskväll, älgköttsoppeservering, och valborgsmässofirande. Därtill pubkvällar, studiecirklar, temadagar/kvällar etc.

Har du några idéer?? Hör då av dig till någon av oss i styrelsen!

Styrelsen i Ostviks och Östanbäcks byaförening

Sammankallande: Helen Ström, lady_h7@hotmail.com

Kassör: Linda Lundgren: lundgrenlinda75@gmail.com.

Sekreterare: Pia Lundblad

Ledamöter: Carla Dunder, Siv Strid Pettersson, Eva Pettersson, Annika Lundberg, Per, Boman, Marit Asplund

Suppleanter:  Jörgen Andersson, Camilla Granqvist, Christian Andren

Byaföreningens Swish 123 269 44 20 och Bankgiro 5018-8085

Byahuset

Ostviks egen byagård och samlingslokal, Byahuse’, är en utmärkt lokal för allt från 5 till 150 personer. Lokalen går att hyra och passar för möten, studiecirklar, kurser och konferenser, teaterarrangemang, musikframträdanden, fester, auktioner, loppmarknader, religiösa sammankomster…. Listan kan göras lång och det är bara du själv som sätter gränserna!

Byahuse har ett komplett kök och porslin finns för att duka till över 100 personer. Stora salen rymmer ca 100 ätande personer. Stora salen har också en scen- och ljudanläggning samt hörslinga. Även ett mindre samlingsrum finns att tillgå. Lokalen har två toaletter, varav en är handikappanpassad. Huset är tröskelfritt och har en handikappanpassad entré.

Byahuse finns i centrala Ostvik, 2 km från E4:an. Ombyggnation och handikappanpassning av lokalen skedde 2005. Lokalen drivs sedan 2002 av Ostviks Byaförening.

Lokalen kan bokas via kontakt med Carla Dunder   073-817 26 96, kvällstid

Det går även att läsa om Byahuse på Ostvik och Östanbäck byagård – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

Dukning i stora salen samt bilder från vårt nyligt renoverade kök.

Dukning i Ostviks Byahus Stora salen - Kopia Dukning i Ostviks Byahus Stora salen (6) - Kopia Dukning i Ostviks Byahus Stora salen (5) - Kopia Dukning i Ostviks Byahus Stora salen (7) - Kopia

 

Byhuset i Ostvik