Axel (Nordpilen) Ögren, en berättelse från förr

Sverigeloppet ett klassiskt cykellopp från Haparanda till Ystad Loppets mest kända var nog Gustaf ”Stålfarfar” Håkansson men han var för gammal för att vara med i tävlingen max 40 år fick man vara så man kan väl säga att han var en s.k. föråkare startade före eliten och fick ju på detta sätt en enorm uppmärksamhet. Två tävlande med lokal anknytning Axel ”Nordpilen” Ögren (uppväxt i Ostvik) Och vinnaren av Sverigeloppet 1965 Bernt Holmström tävlande för Skellefteå AIK och de hade en plan… att passera över mållinjen hand i hand men en medtävlare gillade inte detta utan körde in i Axels framhjul!! den som inte gillade Axel & Bernts plan skadade sig och fick bryta men Axel kunde ta sig in i mål. Tillägg: Axel var Britt-Maries Bomans pappas kusin. Text från FB sidan, Skellefteå stad från förr. Via Per Boman.
Sverigeloppet ett klassiskt cykellopp från Haparanda till Ystad
 Loppets mest kända var nog Gustaf ”Stålfarfar” Håkansson men han var för gammal för att vara med i tävlingen max 40 år fick man vara så man kan väl säga att han var en s.k. föråkare startade före eliten och fick ju på detta sätt en enorm uppmärksamhet.
Två tävlande med lokal anknytning Axel ”Nordpilen” Ögren (uppväxt i Ostvik) Och vinnaren av Sverigeloppet 1965 Bernt Holmström tävlande för Skellefteå AIK och de hade en plan… att passera över mållinjen hand i hand men en medtävlare gillade inte detta utan körde in i Axels framhjul!! den som inte gillade Axel & Bernts plan skadade sig och fick bryta men Axel kunde ta sig in i mål.
Tillägg: Axel var Britt-Maries Bomans pappas kusin.
Text från FB sidan, Skellefteå stad från förr.
Via Per Boman.